SALOS Rumia - Wyniki i Tabele

amatorska liga salezjańska - piłka nożna

Login:
Hasło:
loguj automatycznie
Forum SALOS > SALOS Rumia
Wątek: SALOS sezon 2010/2011

Post nr 21
Gazar
26.07.2010, poniedziałek, 22:03
Chętnie pograłbym w jakiejś ekipie.Jestem napadziorem podobno bramkostrzelnym:)Ze swojej strony mogę zagwarantować że będę w tygodniu na jednym treningu plus weekendowy mecz.W razie zainteresowania piszcie na gg 1297369.
Składki też mogę płacić.

Pozdrawiam.Michał.

Post zmieniony przez Gazar dnia 26 lipca, 22:04.
Post nr 22
Polak_AG, Polak Friends Gdynia
28.07.2010, środa, 11:39
Jest już coś wiadomo?
Post nr 23
y3zooH04, Herrings
28.07.2010, środa, 12:20
@ Gazar i inni :)
Z racji bardzo słabej frekwencji w naszym zespole, chętnie przyjmiemy osoby zainteresowane reprezentowaniem Żółto-Niebieskich barw śledziowych (http://herrings04gdynia.blog.onet. pl/) :) moje gg 3316563, mejl y3zoo@o2.pl. Pozdrawiam

Post zmieniony przez y3zooH04 dnia 28 lipca, 12:22.
Post nr 24
seba, Victoria Gdynia
08.08.2010, niedziela, 16:37
zostały 3 tygodnie do konca sierpnia,zwykle liga ruszała w ostatni weekend sierpnia...czy cos juz wiadomo?? kto? za ile? moze warto podac jakies informacje...
Post nr 25
Kamil, Metalurg Wołgograd
08.08.2010, niedziela, 18:24
no coz wystarczylo pdac informacje bym pospamowal reklama na roznych forach ale moze Maki jest na urlope od kilku tygodni... z tego co widzialem to na razie sie wpisaly 3 druzyny i się nie dziwię skoro nic prawie nie wiadomo

Post zmieniony przez Kamil dnia 8 sierpnia, 18:24.
Post nr 26
Maki, KS Tęcza
12.08.2010, czwartek, 15:37
Odpowiadam zbiorczo na wszystkie frapujące pytania:

1. Jak widzę - a to mnie jakoś bardzo dziwi - drużyny determinują swój udział wielkością wpisowego. Na dzień dzisiejszy powiem tak - wpisowe się nie zmieni, natomiast będzie uzależnione od ilości drużyn. Poziom wpisowego w poprzednim sezonie to 50 zł za mecz. I tego poziomu będziemy się trzymać, ale mogą być małe wachnięcia.
2. Sezon zaczniemy prawdopodnie 4/5 września 2010. Niech wszyscy sobie spokojnie wrócą z wakacji, a i drużyn nie zapowiada się za dużo, tak więc spokojnie zdążymy, tym bardziej, że mamy do dyspozycji sztuczne oświetlenie.
3. Część składki będzie zwrócona na nowy sezon, mniej więcej propocjonalnie do ilości rozegranych meczy. Na dzień dzisiejszy nie jestem stanie powiedzieć dokładnie ile to będzie, bo jeszcze nie wiem jak wyglądały wpłaty drużyn. Ogólnie rzecz biorą - uważam, że będziecie zadowoleni.
4. Odpowiedź dla Seby - Panie Kolego, czy Klega myśli, że na granie na Salosie musieliśmy coś płacić? Koszty ponoszone przez drużyny pokrywają dokładnie to, co napisałeś. A wyprzedzając kolejne pytania to powiem szybciutko: budżet meczu to 100 PLN (po 50 od drużyny). Z tego połowę biorą sędziowie. Za resztę jest (był) Janek i jego wynagrodzenie, wapno, piłki, siatki, chorągiewki oraz nagrody i piwko + grill na koniec. Jeśli cokolwiek zostaje, jest przeznaczane na dofinasowanie młodszych grup salosowych (taka podobno wieloletnia tradycja).

Więc jeszcze raz pusczam listę i proszę o wpisywanie chętne do rozgrywek drużyny i prosze to zrobić jak najszybciej - do 19.08.2010 chciałbym choć wstępnie wiedzieć, kto zagra.

1. KS Tęcza
2. Metalurg Wołgograd
3. Polak Friends Gdynia (nowy zespół ale jesteśmy chętni na gre)
4.
Post nr 27
seba, Victoria Gdynia
12.08.2010, czwartek, 20:50
Maki

nigdy nie podwazałem salosowych wydatków,daleki jestem od tego to tylko głosne myslenie bo jak wiesz dzisiaj kazdy liczy kazda złotówke zanim ja wyda.pozdrawiam.

1. KS Tęcza
2. Metalurg Wołgograd
3. Polak Friends Gdynia (nowy zespół ale jesteśmy chętni na gre)
4.Victoria Gdynia
5.
Post nr 28
juninho, Witawa
13.08.2010, piątek, 11:30
Ja mam takie pytanie, czy będą wprowadzone lotne zmiany, które były tu już wcześniej poruszane? Bo to pewnie pomogło by wielu drużyną w tym i mojej.
Post nr 29
Maki, KS Tęcza
13.08.2010, piątek, 12:58
Nie przewiduję wprowadzenia lotnych zmian. A możesz wskazać dlaczego są one aż takie konieczne i w czym by pomogły?
Post nr 30
juninho, Witawa
13.08.2010, piątek, 13:27
Dzięki lotnym zmianom, kazdy kto przyjeżdza na mecz moze zagrac zdecydowanie wiecej czasu. W mojej drużynie często sa z tym problemy ze ktos gra za krótko i potem juz na mecze niechce przyjeżdzac i w końcu ekipa sie wykrusza. A gdy sa zmiany lotne to nawet jak jest 15 osób to kazdy moze zagarc nawet po 50 min. Przez to nikt nie bedzie sie kłocił ze ten gra więcej a ten mniej.

Post zmieniony przez juninho dnia 13 sierpnia, 13:29.
Post nr 31
Maki, KS Tęcza
13.08.2010, piątek, 15:46
Nie jest to argument do wprowadzenia lotnych, a do polepszenia organizacji Twojej drużyny. To co mówisz - owszem jest problemem, bo sam się z tym usiałem zmierzyć.
Nie chcę tu występować jako Wujek Dobra Rada, ale odpowiedz sobie na pytanie: jaki jest cel grania mojej drużyny w rozgrywkach Salos?
Celem mojej drużyny jest to, żeby sobie po prostu pograć. Spotkać się ,pokopać, pogadać i niezależnie od wyniku w dobrych nastrojach wrócić do domu. W mojej kapeli każdy grajek wie, że jesli przyjedzie na mecz zagra min. 25-30 min, a w zasadzie każdy kto przyjeżdza gra całą połowę. Twój temat przerobiłem już parę lat temu i dzisiaj problemy ze składem mam tylko z racji wieku i sypiących się kości. A poza tym, chyba każdy z członków ekipy powinien mieć na celu dobro drużyny, a nie swego własnego tyłka, prawda?

Przepraszam, ale jeszcze raz powtarzam - Twój argument nie jest dla mnie celowy, aby wprowadzić lotne zmiany.

Post zmieniony przez Maki dnia 13 sierpnia, 15:48.
Post nr 32
Rafal1307, Expert
14.08.2010, sobota, 22:03
Expert gra
Post nr 33
Mazzano, Amigos Gdynia
14.08.2010, sobota, 22:59
Podłączam się o lotne zmiany. Może u Ciebie Maki nie jest to problemem, ale w wielu innych drużynach, które zaczynają przygodę z dużym boiskiem to jest duży problem, bo część osób nie wytrzymuje całego meczu, a część jak zagra kilka razy po 15 minut to się zniechęca i nie przychodzi, a potem jedna drużyna za drugą rezygnują albo grają w 9 osób bo ludzi nie ma.

Bardzo bym chciał, żebyście tę kwestię poddali chociaż pod dyskusję lub głosowanie na zebraniu organizacyjnym, niemniej zapisuję swoją drużynę, która zagra na 100%.

1. KS Tęcza
2. Metalurg Wołgograd
3. Polak Friends Gdynia
4. Victoria Gdynia
5. Expert
6. Amigos Gdynia

Post zmieniony przez Mazzano dnia 14 sierpnia, 23:00.
Post nr 34
KAMYK, KS Tęcza
17.08.2010, wtorek, 14:33
lotne zmiany ? Panowie przepisy FIFA są jasne: Pełny skład drużyny liczy 11 zawodników, w tym bramkarz. Drużyna może również wyznaczyć maksymalnie do 7 zawodników rezerwowych. Personalia wszystkich zawodników muszą być wpisane do sprawozdania sędziowskiego, które musi być dostarczone do sędziego przed rozpoczęciem zawodów. W trakcie spotkania drużyna może dokonywać wymian zawodników, których liczba zależy od regulaminu danych rozgrywek. Zawodnik wymieniony nie może znaleźć się ponownie na placu gry.
Post nr 35
Mazzano, Amigos Gdynia
17.08.2010, wtorek, 15:23
Przepisy FIFA regulują też wielkość bramki, a czy na Salosie była wymiarowa? Regulują też, że cała drużyna musi mieć stroje w tym samym kolorze, a jak wiemy nie zawsze tak było.

Ilu zatem zmian można dokonać?
Post nr 36
juninho, Witawa
17.08.2010, wtorek, 17:19
Skoro ignorujemy przepis o spalonym to czemu nie możemy zignorować przepisu o zmianach ??
Post nr 37
Toni, FC Babilon United
17.08.2010, wtorek, 18:28
Panowie żeby uciąć dyskusje na temat zmian lotnych, przytaczan co w tym temacie mówi regulamin SALOSU

& 11

2. W Lidze SALOS Rumia drużyny uprawnione są do dowolnej ilości zmian. Wejście zawodnika rezerwowego musi mieć miejsce przy linii środkowej i w czasie przerwy w grze. Zmianę zawodnika podczas zawodów, jak i w przerwie w grze należy zgłaszać sędziemu prowadzącemu spotkanie. Zawodnik, który zszedł z boiska w wyniku zmiany nie ma możliwości powrotu do gry.

Pozdrawiam
Post nr 38
Toni, FC Babilon United
17.08.2010, wtorek, 18:31
I tak dla porządku, my również zgłaszamy akces gry w SALOSie

1. KS Tęcza
2. Metalurg Wołgograd
3. Polak Friends Gdynia
4. Victoria Gdynia
5. Expert
6. Amigos Gdynia
7. FC Babilon United
Post nr 39
juninho, Witawa
19.08.2010, czwartek, 10:48
1. KS Tęcza
2. Metalurg Wołgograd
3. Polak Friends Gdynia
4. Victoria Gdynia
5. Expert
6. Amigos Gdynia
7. FC Babilon United
8. Witawa

Post zmieniony przez juninho dnia 19 sierpnia, 20:02.
Post nr 40
Brajan, BCT Gdynia
19.08.2010, czwartek, 22:53
1. KS Tęcza
2. Metalurg Wołgograd
3. Polak Friends Gdynia
4. Victoria Gdynia
5. Expert
6. Amigos Gdynia
7. FC Babilon United
8. Witawa
9. FC Złota

Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.

© 2005-12 LavCon | Reklama: gra strategiczna on-line średniowiecze | symulacyjna gra ekonomiczna on-line