SALOS Rumia - Wyniki i Tabele

amatorska liga salezjańska - piłka nożna

Login:
Hasło:
loguj automatycznie
Forum SALOS > SALOS Rumia
Wątek: ORLIK NA SALOSIE !!!

Post nr 41
Tomsski, Herrings
15.08.2009, sobota, 13:31
update: mury nowych szatni powoli ida w gore ... podloze pod kompleks orlikowy przygotowane ... wal pomiedzy 1 a 2 liga zniwelowany ... ciezki sprzet na boisku 1 ligi
Post nr 42
rafaello99, AllStars
15.08.2009, sobota, 22:56
no to gitara :)
Post nr 43
gizbern-KWANT, Kwant
15.08.2009, sobota, 23:11
Kiedy jest planowany start rozgrywek?
Post nr 44
Kamil, Metalurg Wołgograd
16.08.2009, niedziela, 11:19
wcześniej słyszałem, że koniec sierpnia (do końca sierpnia ekipa miała przesunąć nasze boiska aby były gotowe do gry :)
Post nr 45
KAKTUS, Victoria Gdynia
16.08.2009, niedziela, 11:57
dzisiaj byłem na Salosie. Patrzac na stan nawierzchni pod nowe "presuniete" boisko, myślę że nie ma takiej opcji aby zdążyli przed sezonem. Podejrzewam ze sezon w tym roku bedzie mial tylko jedną rundę - drugą.
Oby nie.
KL
Post nr 46
Macaldinho, Kwant
17.08.2009, poniedziałek, 1:27
Jest zawsze boczne boisko Orkana. Chyba nawet ktos z zarządu wspominał, że na pierwsze kolejki się tam przeniesiemy.
Post nr 47
Karol, Metalurg Wołgograd
17.08.2009, poniedziałek, 11:41
Brzmi logicznie z bocznym boiskiem Orkanu-a czy ktos cos wie tak naprawde?Jak na razie tylko spekulacje,a sezon przeciez lada chwila.
Post nr 48
Chris, Kwant
17.08.2009, poniedziałek, 11:53
Nasza ekstra-skopana liga też do końca nie wiedziała jak wystartuje, kto w której lidze więc patrząc na Salos i tak jest nieźle ;)
Post nr 49
Maki, KS Tęcza
17.08.2009, poniedziałek, 12:09
Z ustaleń poczynionych z Prezesem oraz po informacjach otrzymanych od wykonawcy i z UM Rumia mogę Wam przekazać, że rozgrywki wystartują nie szybciej niż 5/6 września 2009. Otrzymalismy zapewnienie, że prace ziemne mają być zakończone do końca sierpnia.
A jesli chcecie znać moje osobiste zdanie w tym temacie, to byłem w sobotę na obiekcie i jakoś nie widzę tego końca sierpnia...
Przy okazji zapraszam jutro na zebranie na godz. 19 - pewnie będzie można dowiedzieć się więcej, prekazać swoje spostrzeżenia, zwiedzić budowę, itp.
Post nr 50
Macaldinho, Kwant
29.08.2009, sobota, 1:34
Wiadomo coś nowego?
Post nr 51
29.08.2009, sobota, 21:20
boisko wygląda tak jak tydzień temu. Brane jest pod uwagę rozwiązanie - boisko 2 ligi + boczne mosiru. ale w tym tygodnu moze sie cos ruszyc. mozna tez pomeczyc osoby wymienione na tablicy informacyjnej bo podobno w umowie bylo ze do konca sierpnia boiska będą ready.
Post nr 52
Tomsski, Herrings
30.08.2009, niedziela, 16:06
boiska salosowe nie ruszone... na pierwszej lidze jedynie widac jakby zasypano wieksze nierownosci boiska zwirem... wzdluz boiska drugiej ligi kopy ziemi ... nic nie zrobiono w temacie przesuniecia boisk w strone dalszej ulicy ... prace powoli posuwaja sie ale tylko przy boiskach orlikowych ... nie wyglada na to ze sezon Salosowy zacznie sie wkrotce
Post nr 53
Karol, Metalurg Wołgograd
31.08.2009, poniedziałek, 11:50
Ogolnie dosyc dziwacznie sie prezentuje ta budowa - bylismy z powyzszym Kamilem w ktorys z zeszlych piatkow okolo godziny 21 dokonac ogledzin boiska... Teren budowy otwarty na osciez - mozna spokojnie wjechac samochodem i wywiezc se np. materialy budowlane, stroza ani widu ani slychu, zrobilismy sobie 15 minutowy spacer po calym terenie wychodzac dziura w plocie i nikt na to nie zareagowal...
Post nr 54
Chris, Kwant
31.08.2009, poniedziałek, 23:03
a to Polska właśnie...wszystko wskazuje na to, że zagramy tylko jedną rundę na wiosnę
Post nr 55
01.09.2009, wtorek, 0:14
wykonawcą orlika oraz przeniesieniem boisk zajmuje się wykonawca firma Wasko z Rumi. Jak podaje tablica informacyjna budowy oraz strona firmy właścicielem jest piotr Dawidowski (na ww podane są namiary) nr tel (058) 671-51-56 wasko10@wasko10.pl tel. kom. 0 513 124 574

Generalnie można by podzwonić ze 500 osób czeka na te boiska. Może to Pana właściciela (wraz z innymi działanami ze strony um) zmobilizuje choć w części.

...jest jeszcze boczne boisko mosiru. Szanse na rozegranie rundy jesiennej nadal są. Zresztą przestawienie bramek to ile to może być dni roboty ? 1-2 ?
Post nr 56
rafaello99, AllStars
01.09.2009, wtorek, 8:56
W pierwszej kolejności to należy pogadać z prezesem salosu co on na to. Może on już rozmawiał w tej sprawie z kimś władnym - np. z UM.

Ponadto
Tutaj nie tylko chodzi o przestawienie bramek ale również postaranie się o nowe dla boiska 1 ligowego - stare zostały zniszczone podobnie jak cały plac zabaw !!!.

pozdr

Post zmieniony przez rafaello99 dnia 1 września, 8:59.
Post nr 57
01.09.2009, wtorek, 23:59
rozmawiałem dlatego mam jakieś tam newsy :P

oficjalnie nie możemy za dużo. nieoficjalnie możemy zasypać pytaniami wykonawcę oraz inne osoby (coś jak amnesty international).

główny wykonawca do którego odesłała mnie firma Wasko (podwykonawca): http://www.masters-sport.pl/kontakt _masters.html

poniżej link do informacji kto wygrał przetarg:
http://bip.rumia.pl/inde x.php?id=59&content=7754&pa ge=1

oraz link do samych warunków przetargu:
http://bip.rumia.pl/ind ex.php?id=58&content=7606&p age=1

jak widać w przetargu był zapis o przestawieniu bramek, wału itp. Niestety natomiast nie widać informacji o rzekomym terminie końca sierpnia. może była to umowa ustna ? Wtedy możemy jedynie się dopytywać i "pomęczyć" wykonawcę i um :) W końcu to ~500 osób więc nawet jak by 50 osób pospamowało to juz powinno zrobić wrażenie ...
Post nr 58
03.09.2009, czwartek, 20:29
sytuacja jest jednak bardziej złożona bo z naszej strony/strony UM także są niedociągnięcia. Budowa także się przesunęła i to częściowo na naszą prośbę.

Oceniając realnie sytuację myślę, że kompromisem będzie jeżeli wykonawca zrobi boisko drugiej ligi z którego skorzystamy w czasie rozgrywek wraz z bocznym mosiru. Myślę, że inny scenariusz zakładający rozegranie tej rundy jest mało prawdopodobny...
Post nr 59
dar86
03.09.2009, czwartek, 20:47
a sie sie w zupelnosci zgadzam z tymi co nie zaakceptowali mozliwosci gry na bocznym orkana, lepiej przeczekac runde a niech zrobia pozadnie obiekty i szatnie do gry.
Post nr 60
03.09.2009, czwartek, 22:38
czyli rozumiem, że część ludzi woli w ogóle nie grać niż grać na boiskach na których już graliśmy. Ciekawe podejście...

ponad to w umowie z wykonawcą nie ma nic o wyrównaniu więc będzie to ewentualnie jego dobra wola. Nie wiem co rozumiemy poprzez określenie porządne obiekty ? To, że bramki będą stały w innych miejscach oraz, że pomiędzy boiskami będzie płot ? BO nawierzchnia się za bardzo raczej nie zmieni - nadal będzie piasek i nie wiadomo czy równy. A z szatni i tak nikt nigdy nie korzystał...

Zobaczymy co będzie - na pewno Metalurg jest gotów stawić się do gry!

Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.

© 2005-12 LavCon | Reklama: gra strategiczna on-line średniowiecze | symulacyjna gra ekonomiczna on-line