|
Post nr 41
Tomsski, Herrings
15.08.2009, sobota, 13:31
|
update: mury nowych szatni powoli ida w gore ... podloze pod kompleks orlikowy przygotowane ... wal pomiedzy 1 a 2 liga zniwelowany ... ciezki sprzet na boisku 1 ligi
|
|
Post nr 42
rafaello99, AllStars
15.08.2009, sobota, 22:56
|
no to gitara :)
|
|
Post nr 43
gizbern-KWANT, Kwant
15.08.2009, sobota, 23:11
|
Kiedy jest planowany start rozgrywek?
|
|
Post nr 44
Kamil, Metalurg Wołgograd
16.08.2009, niedziela, 11:19
|
wcześniej słyszałem, że koniec sierpnia (do końca sierpnia ekipa miała przesunąć nasze boiska aby były gotowe do gry :)
|
|
Post nr 45
KAKTUS, Victoria Gdynia
16.08.2009, niedziela, 11:57
|
dzisiaj byłem na Salosie. Patrzac na stan nawierzchni pod nowe "presuniete" boisko, myślę że nie ma takiej opcji aby zdążyli przed sezonem. Podejrzewam ze sezon w tym roku bedzie mial tylko jedną rundę - drugą.
Oby nie.
KL
|
|
Post nr 46
Macaldinho, Kwant
17.08.2009, poniedziałek, 1:27
|
Jest zawsze boczne boisko Orkana. Chyba nawet ktos z zarządu wspominał, że na pierwsze kolejki się tam przeniesiemy.
|
|
Post nr 47
Karol, Metalurg Wołgograd
17.08.2009, poniedziałek, 11:41
|
Brzmi logicznie z bocznym boiskiem Orkanu-a czy ktos cos wie tak naprawde?Jak na razie tylko spekulacje,a sezon przeciez lada chwila.
|
|
Post nr 48
Chris, Kwant
17.08.2009, poniedziałek, 11:53
|
Nasza ekstra-skopana liga też do końca nie wiedziała jak wystartuje, kto w której lidze więc patrząc na Salos i tak jest nieźle ;)
|
|
Post nr 49
Maki, KS Tęcza
17.08.2009, poniedziałek, 12:09
|
Z ustaleń poczynionych z Prezesem oraz po informacjach otrzymanych od wykonawcy i z UM Rumia mogę Wam przekazać, że rozgrywki wystartują nie szybciej niż 5/6 września 2009. Otrzymalismy zapewnienie, że prace ziemne mają być zakończone do końca sierpnia.
A jesli chcecie znać moje osobiste zdanie w tym temacie, to byłem w sobotę na obiekcie i jakoś nie widzę tego końca sierpnia...
Przy okazji zapraszam jutro na zebranie na godz. 19 - pewnie będzie można dowiedzieć się więcej, prekazać swoje spostrzeżenia, zwiedzić budowę, itp.
|
|
Post nr 50
Macaldinho, Kwant
29.08.2009, sobota, 1:34
|
Wiadomo coś nowego?
|
|
Post nr 51
29.08.2009, sobota, 21:20
|
boisko wygląda tak jak tydzień temu. Brane jest pod uwagę rozwiązanie - boisko 2 ligi + boczne mosiru. ale w tym tygodnu moze sie cos ruszyc. mozna tez pomeczyc osoby wymienione na tablicy informacyjnej bo podobno w umowie bylo ze do konca sierpnia boiska będą ready.
|
|
Post nr 52
Tomsski, Herrings
30.08.2009, niedziela, 16:06
|
boiska salosowe nie ruszone... na pierwszej lidze jedynie widac jakby zasypano wieksze nierownosci boiska zwirem... wzdluz boiska drugiej ligi kopy ziemi ... nic nie zrobiono w temacie przesuniecia boisk w strone dalszej ulicy ... prace powoli posuwaja sie ale tylko przy boiskach orlikowych ... nie wyglada na to ze sezon Salosowy zacznie sie wkrotce
|
|
Post nr 53
Karol, Metalurg Wołgograd
31.08.2009, poniedziałek, 11:50
|
Ogolnie dosyc dziwacznie sie prezentuje ta budowa - bylismy z powyzszym Kamilem w ktorys z zeszlych piatkow okolo godziny 21 dokonac ogledzin boiska... Teren budowy otwarty na osciez - mozna spokojnie wjechac samochodem i wywiezc se np. materialy budowlane, stroza ani widu ani slychu, zrobilismy sobie 15 minutowy spacer po calym terenie wychodzac dziura w plocie i nikt na to nie zareagowal...
|
|
Post nr 54
Chris, Kwant
31.08.2009, poniedziałek, 23:03
|
a to Polska właśnie...wszystko wskazuje na to, że zagramy tylko jedną rundę na wiosnę
|
|
Post nr 55
01.09.2009, wtorek, 0:14
|
wykonawcą orlika oraz przeniesieniem boisk zajmuje się wykonawca firma Wasko z Rumi. Jak podaje tablica informacyjna budowy oraz strona firmy właścicielem jest piotr Dawidowski (na ww podane są namiary) nr tel (058) 671-51-56 wasko10@wasko10.pl tel. kom. 0 513 124 574
Generalnie można by podzwonić ze 500 osób czeka na te boiska. Może to Pana właściciela (wraz z innymi działanami ze strony um) zmobilizuje choć w części.
...jest jeszcze boczne boisko mosiru. Szanse na rozegranie rundy jesiennej nadal są. Zresztą przestawienie bramek to ile to może być dni roboty ? 1-2 ?
|
|
Post nr 56
rafaello99, AllStars
01.09.2009, wtorek, 8:56
|
W pierwszej kolejności to należy pogadać z prezesem salosu co on na to. Może on już rozmawiał w tej sprawie z kimś władnym - np. z UM.
Ponadto
Tutaj nie tylko chodzi o przestawienie bramek ale również postaranie się o nowe dla boiska 1 ligowego - stare zostały zniszczone podobnie jak cały plac zabaw !!!.
pozdr
Post zmieniony przez rafaello99 dnia 1 września, 8:59.
|
|
Post nr 57
01.09.2009, wtorek, 23:59
|
rozmawiałem dlatego mam jakieś tam newsy :P
oficjalnie nie możemy za dużo. nieoficjalnie możemy zasypać pytaniami wykonawcę oraz inne osoby (coś jak amnesty international).
główny wykonawca do którego odesłała mnie firma Wasko (podwykonawca): http://www.masters-sport.pl/kontakt _masters.html
poniżej link do informacji kto wygrał przetarg:
http://bip.rumia.pl/inde x.php?id=59&content=7754&pa ge=1
oraz link do samych warunków przetargu:
http://bip.rumia.pl/ind ex.php?id=58&content=7606&p age=1
jak widać w przetargu był zapis o przestawieniu bramek, wału itp. Niestety natomiast nie widać informacji o rzekomym terminie końca sierpnia. może była to umowa ustna ? Wtedy możemy jedynie się dopytywać i "pomęczyć" wykonawcę i um :) W końcu to ~500 osób więc nawet jak by 50 osób pospamowało to juz powinno zrobić wrażenie ...
|
|
Post nr 58
03.09.2009, czwartek, 20:29
|
sytuacja jest jednak bardziej złożona bo z naszej strony/strony UM także są niedociągnięcia. Budowa także się przesunęła i to częściowo na naszą prośbę.
Oceniając realnie sytuację myślę, że kompromisem będzie jeżeli wykonawca zrobi boisko drugiej ligi z którego skorzystamy w czasie rozgrywek wraz z bocznym mosiru. Myślę, że inny scenariusz zakładający rozegranie tej rundy jest mało prawdopodobny...
|
|
Post nr 59
dar86
03.09.2009, czwartek, 20:47
|
a sie sie w zupelnosci zgadzam z tymi co nie zaakceptowali mozliwosci gry na bocznym orkana, lepiej przeczekac runde a niech zrobia pozadnie obiekty i szatnie do gry.
|
|
Post nr 60
03.09.2009, czwartek, 22:38
|
czyli rozumiem, że część ludzi woli w ogóle nie grać niż grać na boiskach na których już graliśmy. Ciekawe podejście...
ponad to w umowie z wykonawcą nie ma nic o wyrównaniu więc będzie to ewentualnie jego dobra wola. Nie wiem co rozumiemy poprzez określenie porządne obiekty ? To, że bramki będą stały w innych miejscach oraz, że pomiędzy boiskami będzie płot ? BO nawierzchnia się za bardzo raczej nie zmieni - nadal będzie piasek i nie wiadomo czy równy. A z szatni i tak nikt nigdy nie korzystał...
Zobaczymy co będzie - na pewno Metalurg jest gotów stawić się do gry!
|