SALOS Rumia - Wyniki i Tabele

amatorska liga salezjańska - piłka nożna

Login:
Hasło:
loguj automatycznie
Forum SALOS > SALOS Rumia
Wątek: ORLIK NA SALOSIE !!!

Post nr 1
rafaello99, AllStars
26.03.2009, czwartek, 21:43
Bardzo dobra wiadomość dla grających na Salosie.
W dniu dzisiejszym RM zreflektowała się i podjęła decyzję o przyznaniu środków na budowę boiska ORLIK na Salosie !!!
Oprócz boiska budowane będą również szatnie z prawdziwego zdarzenia.

Jak widać radni pod wpływem presji .... są w stanie podejmować słuszne decyzje :))))

Post zmieniony przez rafaello99 dnia 26 marca, 21:44.
Post nr 2
FCZlota_Kozik_7, BCT Gdynia
26.03.2009, czwartek, 21:50
nic tylko sie cieszyc xD ;P
Post nr 3
jubikej, Metalurg Wołgograd
26.03.2009, czwartek, 22:09
bo to bedzie gra po 5 :P Orlik jest za maly moim zdaniem
Post nr 4
Kamil, Metalurg Wołgograd
26.03.2009, czwartek, 22:24
Widać jesteś w temacie :) Obecnie projekt zakłada ze oprócz boiska orlika zmieszczą się też 2 duże boiska (takie jak teraz:)
Post nr 5
rafaello99, AllStars
26.03.2009, czwartek, 22:31
Tak właśnie:
- w pierwszej kolejności budowane będzie boisko ORLIK (realizacja 2009r) - to już fakt
- w następnych latach mają powstać dwa duże boiska w miejscu dotychczasowych (z "delikatnym" przesunięciem)
Post nr 6
zgred, Metalurg Wołgograd
27.03.2009, piątek, 0:52
nice
Post nr 7
jubikej, Metalurg Wołgograd
27.03.2009, piątek, 7:49
łe to poki co i tak science fiction i nam nic nie daje ten orlik jesli chodzi o lige :)
Post nr 8
gizbern-KWANT, Kwant
27.03.2009, piątek, 11:31
Nie uwierzę, dopóki nie zobaczę. Zwrotów akcji było wiele w tej sprawie, oby to był ostatni.
Mało tego - ten Orlik NIC nam nie daje. Co nam po takim czymś?
A pier#####ie, że w następnych latach mają powstać duże boiska to takie odwlekanie w czasie. Jak za 3-4 lata zbudują to będzie sukces!

Obym się mylił, ale przypomnijmy sobie, od kiedy o tych boiskach jest mowa....

Post zmieniony przez gizbern-KWANT dnia 7 kwietnia, 21:44.
Post nr 9
Maks
27.03.2009, piątek, 12:55
Więc trzeba jechać z programem i odwołać tą Radę. Najpóźniej za 1,5 roku będzie nowa ekipa, a może referendum szybciej pomoże. ;) Oni teraz będą się strasznie bali, i zrobią wszystko aby się wybielić. NIECH ROBIĄ BOISKA. A my i tak już ich nigdy nie wybierzemy!!!!!!!!
Post nr 10
gizbern-KWANT, Kwant
27.03.2009, piątek, 16:36
Właśnie! Czy to nie jest tak, że tym - o kant du#ska obić - małym "Orlikiem" chcą wpłynąć na wyborców?
Gadanie, iż za kilka lat powstaną boiska z prawdziwego zdarzenia, to chwyt wyborczy! Pier###nie o Szopenie!

Post zmieniony przez gizbern-KWANT dnia 7 kwietnia, 21:44.
Post nr 11
greg, Sparta Torex
27.03.2009, piątek, 17:20
Gizbern - ty cały czas swoje , zaczeło się coś dziać i teraz trzeba tego pilnować.
Post nr 12
gizbern-KWANT, Kwant
27.03.2009, piątek, 17:41
greg - ja cały czas swoje nie od dziś..

Wielu z Was się cieszy, że coś wreszcie ruszyło, ale ile razy było to już wałkowane i nic? Czy nie miały być wybudowane w poprzednie wakacje?
Chciałbym, by powstały boiska, by naprawde było się z czego cieszyć grą. Ale dopóki nie zobaczę, nie uwierzę.

Czy malutki Orlik (bo tylko to jest na chwilę obecną prawie pewne) satysfakcjonuje nas? Chyba nie o to nam chodzi.
Dlatego zgadzam się z Tobą - trzeba przypilnować, by kolejne obietnice w sprawie budowy pełno-wymiarowego boiska ("za kilka lat") nie okazały się tylko przedwyborczą obietnicą.

pozdrawiam

Post zmieniony przez gizbern-KWANT dnia 27 marca, 17:42.
Post nr 13
radek, Kwant
27.03.2009, piątek, 17:52
"w NASTĘPNYCH LATACH mają powstać dwa duże boiska w miejscu dotychczasowych" - to chyba trochę za mało, żeby stwierdzić "zaczęło się coś dziać"...
Post nr 14
Macaldinho, Kwant
27.03.2009, piątek, 21:38
popieram moich kolegów z zespołu, trzeba przycisnąć radnych tak jak przycisnęła ich "jedynka" , po kij nam Orlik? Jak wybudują te małe boisko to II liga nie będzie miała gdzie rozgrywać swoich meczy!
Post nr 15
rafaello99, AllStars
28.03.2009, sobota, 0:09
Gizbern, Radek, Macaldinio - zacznijcie działać w realu a nie tylko tutaj na forum !!
Bo pier... to łatwo jest ! Nie o Orlika nam chodziło ???
Nam to znaczy komu ??? Bo ja na przykład jestem zadowolony z tego że powstanie Orlik i szatnie z prawdziwego zdarzenia.
Trzeba brać łyzeczkami a nie od razu nagarniać chochlą!
Post nr 16
Kamil, Metalurg Wołgograd
28.03.2009, sobota, 1:15
ok trzeba też spojrzeć realistycznie - miasto w jednym roku nie wyłoży na salos 3-5mln by zbudować od razu wszystkie boiska (co jest nam nie na rękę nawet bo by nie było rozgrywek w tym czasie)). Musieli by zrezygnować z rozbudowy szłoły, swoich ukochanych dróg itp - nie ma co przeginać. Ten rok orlik z szatniami. W następnych latach kolejne 2 duze boiska.

A działanie RM i jego ocena to już zupełnie inna kwestia...
Post nr 17
gizbern-KWANT, Kwant
28.03.2009, sobota, 7:52
A właśnie "pier... to łatwo jest" - tak pie##lą politycy, tak pier###ili od kiedy rozpoczęto ten temat, a obaj wiemy, że nie od tego roku obiecują.

Ja natomiast nie jestem zadowolony z tego orlika. Będziesz mógł tam się rozgrzać przed meczem, albo będziesz mógł pograć w dziadka, a chyba większości z Was (nas) chodzi o boiska do gry po 11-tu. Orlik to troche mydlenie oczu. Nie powiesz mi, że nie jest to punkt wyborczy.'Wybiorą nas, zbudujemy mały "plac zabaw" żeby zamknąć wyborcom usta, a boiska kiedyś tam pewnie powstaną. Przecież liczy się stołek"
Takie są moje odczucia.

Główny powód moich wpisów był jeden - "Nie podniecajcie się wszystkim, co Wam obiecują; nie obiecują od dziś!!"

Post zmieniony przez gizbern-KWANT dnia 7 kwietnia, 21:46.
Post nr 18
radek, Kwant
28.03.2009, sobota, 10:35
Każdy ma tu swoje racje. Moje obawy są takie, że gdyby Orlik nie powstał, to nasze boiska mogłyby być szybciej zrobione.

Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że w mieście z tyloma potrzebami, będą budowane 2 duże boiska - podczas gdy tuż obok jest świeżo wybudowany Orlik.
Obawiam się dążenia do różnicowania lokalizacji inwestycji przez włodarzy. Obym się mylił.

Ja już się przyzwyczaiłem do piasków salosowych, mają swój klimat. Będę tu grał, nawet jak nic nie zrobią.
Post nr 19
Slawoo, Kwant
28.03.2009, sobota, 11:08
2 rzeczy trwaja "od zawsze" Modernizacja Gosiru w Gdyni i budowa boisk salosowych. Grywam na Salosowych boiskach od 1998r i co przerwa miedzy rozgrywkami to mówi sie o poprawie nawierzchni.
Post nr 20
gizbern-KWANT, Kwant
28.03.2009, sobota, 14:57
... wszystko w temacie

Dodawać posty mogą tylko zarejestrowani użytkownicy, po zalogowaniu.

© 2005-12 LavCon | Reklama: gra strategiczna on-line średniowiecze | symulacyjna gra ekonomiczna on-line